Content Marketing statics

Contectmarkting statestieken 2020

Contentmarketing is belangrijk voor bedrijven die afhankelijk zijn van online adverteren om real-life verkoop te stimuleren. Inhoudskwaliteit is erg belangrijk, maar zelfs de beste inhoud kan niet schitteren als je deze niet op de juiste manier gebruikt. Het graven in contentmarketingstatistieken vanaf 2019 is een uitstekende manier om uw contentstrategie te evalueren en vorm te geven voor meer succes.

Statistieken van 2019 evalueren

Bedrijfsdoelstellingen behaald via contentmarketing

Als u al marketingdoelen voor uw organisatie hebt bepaald, kunt u contentmarketing gebruiken om u te helpen deze te bereiken. Contentmarketingstrategieën kunnen worden gebruikt om benchmarks te halen op verschillende gebieden. De sleutel hier is om inhoud aan te passen aan het gewenste einddoel. Recente contentmarketingstatistieken tonen de belangrijkste doelen, die in de afgelopen 12 maanden met succes zijn bereikt door contentmarketing:

Merk bewustzijn

U wilt een van die merken zijn die mensen herkennen zodra ze uw handelsmerkkleuren of logo zien. Dat soort erkenning komt echter pas als je een hoog niveau van merkbekendheid hebt gecreëerd. Een van de beste manieren om bewustzijn te creëren is via strategische contentmarketing. Potentiële klanten zoeken online informatie over uw organisatie, producten en diensten bieden. Dit is een geweldige manier om uw naam te verspreiden. In feite zei 86 procent van de organisaties in een recent onderzoek dat contentmarketing hen had geholpen hun doelstellingen voor merkbekendheid te bereiken. Een combinatie van geschreven en video is zeer effectief om te laten zien aan je publiek wie je bent.

Klantbetrokkenheid en loyaliteit

Het winnen van klantaandacht is belangrijk, maar uw organisatie moet ook klantentrouw opbouwen. Het betrekken van klanten met goed geschreven inhoud legt een basis voor loyaliteit op lange termijn. Een breed scala aan contentstukken, van humoristisch tot behulpzaam tot technisch, kan worden gebruikt om klanten te betrekken. Het gaat erom dat uw contentmarketingstrategie prioriteit geeft aan het geven van consumenten die de informatie die ze willen.

Video-gebaseerde contentmarketing wordt ook door veel organisaties gebruikt om klantbetrokkenheid te stimuleren. Dit is met name het geval wanneer organisaties vinden dat klantbetrokkenheid en inhoud van klantvoorlichting elkaar overlappen. Een instructievideo houdt bijvoorbeeld zowel potentiële consumenten in als belangrijke productinformatie.

Klant educatie

Klanten die op de hoogte zijn van uw merk, producten en diensten, voelen zich gemachtigd om aankopen te doen en uw merk ook aan te bevelen bij hun contacten. Contentmarketing biedt een van de meest eenvoudige manieren om ervoor te zorgen dat uw klanten worden opgeleid. Veelgestelde vragen, productgidsen, pagina’s over ons en tutorials helpen consumenten om kennis te vergaren. Natuurlijk bieden video’s en infographics ook een uitstekende manier om consumenten voor te lichten.

Verkoopgroei

Contentmarketing levert gemiddeld drie keer meer leads op dan betaalde zoekopdrachten. Het is puur succes ten opzichte van betaalde zoekadvertenties en maakt contentmarketing een waardevolle investering voor elke organisatie. Vergeet niet dat de sleutel is om inhoud te gebruiken die klanten helpt door de verkoopcyclus te komen. Je hebt inhoud nodig die de aandacht van de consument trekt, maar je kunt niet stoppen als je de aandacht van je publiek hebt. U moet in elke fase van de klantrelatie relevante, nuttige inhoud bieden als u jaar na jaar verkoopgroei wilt stimuleren met contentmarketing.

Talentwerving

Betrokkenheid bij het beste talent in uw vakgebied is cruciaal voor succesvolle wervingsinspanningen. Een solide contentmarketingstrategie kan u helpen niet alleen uw verkoopdoelen te bereiken, maar ook uw talentwervingsdoelen. Experts voor het werven van talent raden aan om verschillende soorten inhoud te gebruiken om veelbelovend talent aan te trekken en te betrekken. Een studie van Career Builder uit 2018 ontdekte dat 70 procent van de sollicitanten mobiel gebruikt om vacatures te vinden. Mobielvriendelijke wervingsinhoud moet worden opgenomen in uw contentmarketingstrategie.

more insights